Thursday, September 24, 2020

Бренди Alfa Romeo, Maserati і Abarth об'єднають в одну групу компаній

 Італійський концерн Fiat планує створити нову групу компаній, в яку увійдуть три належать йому бренду зі спортивним іміджем - Alfa Romeo, Maserati і Abarth.

Корисні посилання:

 
Її очолить нинішній керівник фірм Maserati і Abarth Харальд Уестер, одним з основних завдань якого стане організація більш тісного співробітництва між «Мазераті» і «Альфа Ромео". Про це повідомляє видання Automotive News з посиланням на неназвані джерела, знайомі з ситуацією.

В даний час концерн Fiat розглядає декілька варіантів розвитку бізнесу компанії Alfa Romeo, яка за останні десять років постійного несе збитки, щороку втрачає від 200 до 400 мільйонів євро. Одна з таких стратегій, здатна зупинити фінансові втрати італійського бренду - це припинення інвестицій в виробника після дебюту п'ятидверного хетчбека Giulietta на моторшоу в Женеві. Однак, як вважають експерти, це призведе до "повільної смерті" Alfa Romeo, оскільки в гамі фірми залишаться тільки дві "свіжі" моделі (Giulietta і Mi.To), а без появи інших нових машин продажу "Альфи" будуть падати.

Другий, і найбільш ймовірний, варіант подальшого розвитку Alfa Romeo - це використання для створення нових автомобілів платформ концерну Chrysler, 20 відсотків акцій якого належать "Фіату". Очікується, що розробки Chrysler будуть використані для побудови наступників моделей 159 і 166, які будуть проводитися на підприємствах в Північній Америці.

Остаточне рішення про долю Alfa Romeo буде оголошено в середині квітня, коли Fiat представить стратегію розвитку компаній групи на період з 2010 по 2014 рік.

Варто відзначити, що в найближчі кілька років Fiat також має намір розробити спільно з Chrysler новий моделі для бренду Lancia, які будуть використовувати спільні з машинами американського автовиробника платформи.

No comments:

Post a Comment

Бренди Alfa Romeo, Maserati і Abarth об'єднають в одну групу компаній

 Італійський концерн Fiat планує створити нову групу компаній, в яку увійдуть три належать йому бренду зі спортивним іміджем - Alfa Romeo, M...